Håll dig informerad om alla våra senaste nyheter

Maskiner för omgående leverans

Missa inte tillfället att förvärva en av de mest effektiva svarvarna på marknaden. För tillfället har vi 2st svarvar med stångkapacitet Ø51mm på lager för omgående leverans.

Nu lanseras STAR SL-10 för er som verkligen söker högsta precision på kortast tid!

Japanska STAR lanserar nu sin nya modell SL-10, som är en helt ny längdsvarv anpassad för mindre diameter. Star SL-10 är en liten, kompakt maskin fast med ett bearbetningsutrymme som erbjuder bra arbetsrum som gör maskinen lättarbetad och ger en bra spånavgång. 

Nytt teknikcenter i Värnamo

Äntligen har vi fått våra första maskiner till vårt nya Teknikcenter i Värnamo! Här kan vi erbjuda allt från demonstrationer av maskiner och verktyg till utbildningar och provkörningar. Tveka inte på att höra av er om ni vill sätta oss på prov!

STAR SX-38- Nytt flaggskepp för 42mm stång

Den nya maskinen för längdsvarvning som lanserats från STAR kan vi nu äntligen presentera, STAR, SX-38 är en kraftfull automatsvarvare som väger hela sex ton och utför komplex bearbetning.

Premiär för nya EMCO HT 45–G3

Fleroperationssvarven som är det ultimata valet för dig som behöver en flerfunktionell svarv med extrem fräskapacitet och med helintegrerade spindelmotorer för drivna verktyg monterade i revolvertallriken.

Sverigepremiär för nya EMCO HT65

EMCO Hyperturn 65-BMT är det ultimata valet för dig som behöver en flerfunktionell svarv med extrem fräskapacitet. Helintegrerade spindelmotorer för drivna verktyg monterade i revolvertallriken ger ofattbar prestanda och stabilitet.

Programmerbar spånbrytning med STAR

Japanska STAR var tidigt ute med sin spånbrytningsteknik HFT (High Frequency Turning) som idag finns att få till samtliga modeller. Funktionen som i många fall även kan installeras i efterhand.

STAR SW-20 -För dig som inte vill vänta på nästa detalj

STAR SW-20 har visat sig bli en favorit i 20mm segmentet och vi förstår varför. Verktygsuppsättningen är enkel samtidigt som flexibiliten är total!  Två separata gangtool som arbetar simultant mot huvudspindeln möjliggör att alltid ha två verktyg i ingrepp samtidigt.

EMCO MMV - Nu med X-rörelse 6200mm

EMCO MMV-serien som tidigare funnit i två utföranden med X-rörelser på 2000 respektive 3200 mm får nu nya medlemmar. Den nya plattformen som delar mycket av tekniken med välbeprövade MMV3200 lanseras nu med X-rörelser på 4200-, 5200-, respektive 6200mm. 

WINEMA - den bästa av roterande Transfermaskiner

Ni har väl inte missat att vi även kan erbjuda den mest kompetenta av helhetslösningar när det kommer till roterande Transfermaskiner? WINEMA har med över 50 års erfarenhet oavkortat tillverkat roterande transfermaskiner för dygnet runt-produktion av de mest snäva toleranser och/eller de mest komplexa detaljerna.

EMCO Umill 1500 - större 5-axligt med svarvfunktion

Umill 1500 och dess storebror Umill 1800 passar helt enkelt er som har riktigt höga krav på en renodlad 5-axlig maskin för arbetsstycken på ca Ø 1500mm. Med bättre åtkomlighet och en enorm prestanda väger den in på ca 45 ton och tål tveklöst att sättas på prov gentemot konkurrenterna på marknaden!

EMCO HT65-PowerMill-G2

Hyperturn POWERMILL är samlingsnamnet på maskiner från EMCO när det kommer till svarvar med renodlad frässpindel/ B-axel. Generation 2 av den annars så konkurrenskraftiga HT65-PowerMill tar nu modellen till en ny nivå med större

EMCO MT65-G2 - En snabb stridsvagn

Maxxturn 65 har alltid varit känd för att vara lika stabil och driftsäker som en stridsvagn. Addera användarvänlighet, flexibilitet och höga hastigheter så har ni en maskin för alla ändamål. Det senaste tillskottet i Maxxturn-serien är nya MT65-G2.