Historia

Lenimas historia

LENIMA är ett relativt ungt företag men bygger på många års samlade kunskaper och erfarenheter som vunnits praktiskt och teoretiskt under många år. Lägg till ett starkt stöd från våra leverantörer och vårt övriga nätverk som bygger på långsiktiga relationer, så kan vi stolt titulera oss som en av marknadens starkaste organisationer!

Historia

I januari 2009 startade Lennart och Niclas företaget som en förlängning av STAR Micronics Sweden, då de erbjöds att representera STAR i Sverige som ett självständigt bolag.
På så sätt gavs möjligheten nu att erbjuda ett bredare produktprogram och därmed en utökad support för sina kunder.

2009

2014 knöts ett viktigt band med verktygsleverantören F.Britsch som man sedan tidigare haft ett väldigt tätt samarbete med.

2014

Under 2015 togs flera stora steg då LENIMA bland annat blev återförsäljare för schweiziska BUMOTEC.
Under hösten anställdes Simon som då även gick in som delägare i företaget och inför 2016 anställdes även Marcus för att stärka upp på service/eftermarknad.

2015

2016 blev ett mycket spännande och givande år där LENIMA nådde en marknadsandel på dryga 50% för längdsvarvar och nya rekord sattes för verktygsförsäljningen – en standard var satt!
Det gjordes även en rad förbättringar i form av nya affärs- och planeringssystem.

2016

I början av 2017 anställdes Tony som ytterligare en förstärkning på service/eftermarknad.
Ytterligare ett stort steg togs då LENIMA nu inför 2018 blev exklusiv återförsäljare för Österrikiska EMCO, och inför 2018 anställdes Anders som servicekoordinator samtidigt som flera nya rutiner och system togs i bruk.

2017

2018 gick Lennart i pension och trädde ur som delägare samtidigt som Pierre anställdes på försäljning – tätt följd av Eino som ytterligare förstärkning på service.
Under året genomfördes även en flytt av bolaget från Vaggeryd till Nässjö samt installerade oss i ett nytt filialkontor i Alingsås.

2018

2019 fyllde företaget 10 år, något som dessvärre inte fanns tid till att fira. Detta år anställdes Andreas som applikationstekniker.
Omsättningen för bokslutet 18/19 uppgick till dryga 65Mkr vilket innebar en 10-gångers ökning på 4 år.

2019

2020 inleddes starkare än någonsin med allt från stora projekt till mässa och nyanställningar att se fram emot, men helt plötsligt befann sig världen mitt i en pandemi och allt stannade upp.

Lyckligtvis tog det en extrem fart redan efter semestern vilket sedan skulle hålla i sig med råge. Under hösten genomfördes rekryteringar inför kommande år samtidigt som en mer långsiktig strategi började ta form.

2020

2021 etablerade LENIMA sig i Värnamo med lokaler för maskinutställning, kundanpassningar, kontor och konferens.
Under året välkomnades 6st nya medarbetare! På tekniksidan i form av Ingemar, Christopher och Hampus som servicetekniker följt av Jonathan som applikationstekniker. På säljsidan välkomnades under våren Philip som ansvarig för södra Sverige och under hösten Jens som ansvarig för Östra Sverige.

2021

2022 startade med full fart på alla sätt och vis – bland annat med många installationer, nya spännande projekt och efter 4 års uppehåll även maskinmässa! Omsättningen överstiger 90Mkr och vi fortsätter att stärka vårt team. I början av 2022 välkomnade vi Sofia som administratör och säljstöd.

2022